Sunday, 17 November 2013

Pink ataupun Merah Jambu ?



Assalamualaikum

Seorang wanita mesti dikaitkan dengan warna Merah Jambu ataupun Pink. Pelikkan , tapi itulah realitinya ! Waktu kita kecil dulu , mak ayah kita selalu belikan baju warna pink. Right?
Sesetengah orang tuh tak suka sangat warna pink . Maybe warna tuh terlalu jambu ataupun terlalu terang sampai boleh 'mencederakan' mata si pemandang ? Mihahaha  

 

Cuba tengok kamera nihh . Ya Allah , cantiknya . Cuba cakap kat sini siapa yang taknak ? Seriously semua orang nakkan . Moga-moga sesiapa yang membaca entry ini akan dimurahkan rezeki untuk mendapat kamera nihh ! Aaminn .


.

Aigooo , comelnya keyboard dia . Siap ada Hello Kitty lagi tuhhh . Tuan dia nih mesti jambu gilakan ? Kalau dekat Malaysia ada jual macam ni dah lama Idayu pergi serbu kedai dia ! Wakaka . Idayu bagi 5 Bintang ! (Suka hati dia je nak bagi berapa bintang -_-) 

 



 


 


 

Macam cantik je . Macam comel je . Hahaha , bukan 'macam' tapi memang cantik ! Jealous gilaa tahap baboon . Semuanya Hello Kitty belaka . Pandang kanan Hello Kitty , Pandang kiri Hello Kitty , tak muak ke kak oii ? Kalau dah suka nak buat macam mana kann ? Kahkahkah !


.


 .


 .

Barang-barang yang berwarna pink . Comel k Comel . I'm speechless when I saw the pink things ! Mulut terkunci rapat . Hanya boleh digambarkan dengan riak wajah sahaja . Jadi kepada hater-hater pink diluar sana , ada banyak masa untuk anda berfikir dan mengubah perspektif anda tentang warna merah jambu ni ! 


So akhir kata , Cita-cita saya ialah menjadi seorang Gadis Jambu ! Anda bagaimana ?


Terima kasih  

Saturday, 16 November 2013

CATHY DOLL : L-GLUTATHIONE MAGIC CREAM



Assalamualaikum

Hari tuh Idayu ada terbaca dekat Instagram tentang produk Cathy Doll ni . Macam awesome je. Macam awesome je . Kalau korang nak tahu apa fungsi dia , sila baca dibawah . 





  •  WHITENING ● PORE TIGHTENING 
  •  UV A/B/C PROTECTION
  •  SPF 130
 
 
 
 
 
 
 
 ● Wanita Korea mempunyai kulit yang lebih cerah, halus bersesuaian dengan keadaan iklim sejuk sederhana negara Korea. 
● Kulit berwarna disebabkan kandungan melanin untuk melindungi dari selaran matahari.
●Makin tinggi melanin, semakin gelap warna kulit seseorang dan semakin tinggi daya tahan cahaya matahari. Contohnya kulit warga Afrika sesuai dengan sinaran cahaya kuat matahari di benua itu.
● Cathy Magic Cream khusus untuk wanita tropika dengan kandungan L-Gluthathione 5 kali lebih tinggi khusus untuk mencerahkan dan melindungi kulit dengan SPF 130 pa++ antara tertinggi dipasaran malah ia dapat menjadikan kulit lebih lembut & licin...

Fungsi :
♥ Menyembunyikan Jeragat & Lingkaran Gelap yg tak sekata...
♥ Kesan pencerahan dpt dilihan dlm masa yang sangat singat coz kandungan L-Glthatione pekatan tinggi dan mudah diserap.
♥ Cathy magic Cream memberi kesan wangian berpanjangan untuk pemakainya.

Bahan-Bahan :
Aqua, Paraffinum Liquidum, L-Glutathione, Glycerin, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Polyglyceryl-3 Disostearate, Titanium Dioxide, Hydrogenated Polyisohutene, Dimenthiconol, Cyclomethicone, Methyparaben, Diazolidinyl Urea, Propylparaben, Fragrance, CI:77891, CI:77491, CI:77492

Cara Menggunakannya :
Sapu & ratakan Cathy Magic Cream di bahagian muka & badan selepas mandi (selepas kering)....Sapu di bahagian muka & badan agar dapat melindungi kulit dari sinaran matahari & ianya dapat menghilangkan kedutan....Tak perlu di bilas...
Ianya sangat sesuai bagi menghilangkan jeragat, jerawat, black / white head....
 
Copy from ----- > Aleesha's Beauty Shop
 
 
 
Kalau nak boleh jumpa tuan blog tersebut . Sekadar berkongsi 
 
Terima Kasih 
BLOG INI MILIK AMIRA IDAYU 2012-2015