Tuesday, 27 May 2014

Impian

Assalamualaikum

Beach Sunrise - Norfork, Virginia  Bill was stationed  here in 1969.  We left in 1970 for Michigan.

Selamat tengah hari . Hari pertama cuti sekolah yang membosankan . Tajuk entry kali ini memang menggelikan , tapi korang buad tak tahu sudah la . Aku cuma nak cerita tentang impian aku . Yeah , cerita tentang impian aku di tengah hari buta ini .

Well , semua makhluk di muka bumi ni ada impian walaupun dia seekor semut . Ehekk , mukaddimah aku memang cegini , korang takyah pelik sangat . Aku tahu semua org ada impian such as nak dapat 9A+ spm , nak jadi hot macam Syasya Solero dan macam-macam lagi la kan . Tapi bagi aku , aku ada beberapa impian yang takmungkin susah untuk aku capai . 

1.iPhone 5S

Loving the gold iPhone 5s ❤️ glad I bought one

Aku drpd dulu memang nak sangat ada iphone nih , lagi-lagi iphone 5s . Aku memang berkenan sangat lah dengan iphone nih . Kalau korang nak tahu , aku jelez gila tengok org pakai iphone ! Ahaksss . Macam ape entah nak jelez tengok org pakai iphone ~ Tapi nak buat mcm manakan , aku ni mana mampu nak pakai iphone . Huhhh

2. DSLR

Yummy dslr strap, https://www.etsy.com/listing/153996791/holidays-gift-polka-dot-camera-strap

Ini satu lagi , aku nak sangat sangat sangat  . Hehehehe , tapi aku takde lah batak sangat dengan benda nih . Bagi aku kamera biase pun tak pe , asalkan aku ada kamera. Aku nih bukannya kaki selfie pun , aku cuma nak tangkap gambar kenangan-kenangan terindah je .

If you can dream it. You can do it. - Walt Disney

Kata-kata semangat yang mengakhiri entry yang skema pada kali ini . Sekian

Terima Kasih

Saturday, 17 May 2014

#DIY - Do It Yourself !

Assalamualaikum 

Hari ini aku nak cerita tentang DIY . Korang tahu tak DIY Tuh apa ? Sebenarnya DIY itu ialah Do It Yourself . Ahaha , agak kelakar sebab selama ini aku ingat maksud dia Day In Year ! Huhh , ditipu hidup-hidup . Kalau korang nak tahu , DIY ni kita kena buat sendiri . Yelah , dah nama pun Do It Yourself ! DIY nih macam-macam kita boleh buat . Contohnya macam flower crown.


Kalau korang nak cuba silakan . Takda masalah . Boleh jimat duit daripada kita beli kat orang . betul kan ?



Tadaaaaa ! Kan best kalau dapat buat sendiri !


Dan disini disertakan DIY yang lain-lain .

DIY Lip Balm






Sebenarnya banyak lagi benda yang korang boleh DIY . Cuma tengok kreativiti dan kerajinan korang je . Kalau nak tengok banyak lagi gambar DIY korang boleh Google sendiri ! Gambar-gambar yang aku ambil ini semua datangnya daripada Pinterest ! Itu Pinterest aku . So jangan lupa cuba sendiri DIY korang !

Terima Kasih

Friday, 9 May 2014

#throwback

Assalamualaikum

Setelah sekian lama teman bersara daripada dunia berblogger (ecececeh) hari ini saya muncul kembali . Teman pasti ramai yg rindu dekat teman kan . Huh , apa jenis ayat yang aku tulis tuh ? Whateverlah . So hari ini aku cuma nak tunjuk gambar-gambar waktu aku kecik-kecik dulu . Feeling-feeling throwback gittuw . Ahakss !


Harap korang semua jangan salah sangka . Itu bukan aku , tapi itu adik aku , Imran nama dia . Tapi aku panggil dia Iwan . Haha jauh sangat lari kann ?


Again . Imran . Waktu kecik-kecik dia memang comel . Comel gegila ! Tapi bila dah besar ? Huh 


This is my cat #Mawithecute . Nak tahu tak kenapa kiteorg letak nama dia Mawi ? Okey macam ni cerita dia , waktu tuh fenomena Mawi . Iklan ubat gigi sampai ke maggi semuanya Mawi . So my ayah letak lah nama dia Mawi . Tak silap aku ni gambar tahun 2005 macam tuh kot ?


#Mawithecute cakap " Eh awak , cepatlah kita nak makan nih ! Lapar kowt . kalau awat tak nak bagi makan kitew merajuk 1 minggu ! " Ahakss . Kau mampu nak merajuk bagai ? #Mawithecute je boleh merajuk 1 week okeyy ~

Okey setakat ini sahaja cerita tentang #throwback aku . Bersambung di episod #throwback 2 ! Ahahakks


Terima Kasih

MINI GIVEAWAY KCOLLY BY SYIERA FIRDAUS




Assalamualaikum

Tekan banner untuk join


PEMBAHAGIAN HADIAH

TOP REFERRAL
Kcolly x 1 pemenang

RANDOM
Perla Coffee x 1 pemenang


TAMAT BILA-BILA MASA

Good luck!










BLOG INI MILIK AMIRA IDAYU 2012-2015