#exploreMalaysia

Assalamualaikum

Ini adalah post pertama aku untuk tahun 2015 ! Omaigaddd , dah bulan Ogos baru nak 'update' blog? demam-demam ... #aptb . Hari ini aku nak cerita sikit tempat yang menarik dan kurang diketahui oleh netizens sekalian. Selama ni kalau kita tahu sebut je Malaysia mesti ingat KLCC , KL Tower takpun Pulau Sipadan kan ? Sebenarnya banyak lagi tempat yang menarik yang ada kat negara kita yang tercinta ini .

Sekarang ni faham-faham jelahkan Ringgit Malaysia(RM) dah nazak .... so kalau nak cuti luar negara mamang semputlahkan. Sekarang ni jangan peningkan kepala nak fikir semua tuh sebab Malaysia pun ada tempat BEST nak di terokai.

P/S: Semua gambar yang aku guna ni hasil google search. #janganmarah

1.Bukit Tabur, Melawati



Kalau korang tengok gambar-gambar dekat dalam Instagram , pergggghhh memang cantik mata memandang ah. Dah tak rasa macam kat Malaysia kot ! So korang boleh survey sendiri lah kan...

2.BukitKeluang, Besut




Kepada sesiapa yang sukakan aktiviti yang mencabar bolehlah datang ke Bukit Keluang ,Besut . Manalah tahu sesiapa yang nak pergi Pulau Perhentian boleh singgah sekejap dekat sini .

3.Bako National Park, Sarawak



Untuk sesiapa yang suka bergambar secara extrime bolehlah berkunjung ke Taman Negara Bako yang terletak di Sarawak ! Cuba korang tengok gambar-gambar dia kat Instagram, Omaigodd ! Cantik gilerrrr !

4.Bukit Tinggi , Pahang



Kalau nak feeling-feeling pergi Paris bolehlah dah ke sini bersama dengan keluarga. bukan setakat Paris je tau Jepun pun boleh sebab ada tempat kat situ ala-ala jepun la~

5.Pulau Rawa, Mersing




Pulau Rawa ni ada adik-beradik dia yang lain macam Pulau Goal. Memang cantik. tengok gambar dia pun dah tahu .... Can't wait to go there !!!

So setakat ini sahaja yang dapat aku kongsikan. Mungkin gamabar dalam ni kurang menarik . Biasalah googlekan . Kalau korang nak tengok gambar yg lebih cantik lagi boleh tengok kat Instagram or Twitter . Why? Because gambar-gambar kat sana semua 'original' and 'fresh from oven' !

Akhir kata , terokailah negara kita kerana banyak khazanah yang dikurniakan oleh-NYA masih belum diterokai. Sekian , Selamat menerokai Malaysia tercinta #exploreMalaysia


Menara Berkembar Petronas

Comments

Popular Posts